Helena Solin

Armoa Lauralle ?

 

 

 

Käsi sydämelle ; olemmeko kaikki rehellisiä ihmisiä? Emme taatusti ole .

Jokainen on ollut epärehellinen , jopa usein , ja lähes aina hyötyäkseen siitä.

Valkoinenkin valhe paljastuu yleensä mustaksi, kun oikein silmiin katsotaan.

Miksi sitten olemme ankaria Lauralle ? 

Sanoisin, että samasta syystä , kuin olemme ankaria vakoojalle tai kavaltajalle.

Emme niinkään tuomitse sitä, että Laura ensin huijasi ja sitten hätäpäissään valehteli hyötyäkseen siitä, vaan koska hän petti luottamuksen. Ei vain meidän luottamustamme ( jota monellakaan ei edes häneen ollut) , vaan luottamuksen yleensä.

Siksi nyt niin moni vaatii tilille suunnilleen koko yliopistolaitosta, yhteiskuntaa - ja ennen kaikkea Lauran poliittisia vastustajia syyllisinä " sotkuun". 

Se ei tietenkään auta Lauraa eikä ketään meistä - eikä yliopistoa , politiikkaa eikä yhteiskuntaa.

 

Miten siis Laura ja me kaikki voimme edetä?  Mitä Laura itse voisi tehdä?

1.  Katso suoraan, mikä on tilanne. Totuutta ei voi enää muuksi muuttaa. 

2. Älä syyttele ketään , älä ohjaajia äläkä poliittisia vihamiehiä.

3. Myönnä; ensin itsellesi, sitten muille.

4. Kun pääset kohtaan 4, löydät suuren määrän vastaavan nöyryytyksen kokeneita, kaikenlaisia ihmisiä. Katso, mitä virheitä he ovat tehneet ja mikä on estänyt armeliaisuuden heitä kohtaan. Näet, että politiikassakin pätee kristillinen periaate : vain aidosti katuva löytää armon. 

5. Ihmiset ovat yllättävän armeliaita , noin yleisesti ottaen. Huomaat, että mitä törkeimmät teot on annettu katujille anteeksi .  Typeryydet, kavallukset, varkaudet, jopa maanpetokset. Mutta selittelijät ja kieroilijat ovat ikuisen pilkan kohteina ja omasta mielestään ikuisia uhreja. 

6. Sanktiot. 

Onko rangaistuksen miettiminen nyt olennaista ? Lauran poliittisen tulevaisuuden kannalta varmasti on.Yliopisto määrää seuraamuksen kelvottomasta opinnäytteestä ja petoksesta .  On muistettava, että yliopistoissa on vaadittu  ikuista erottamista niille, jotka kunnianhimoisina väsäävät gradua liian kauan. Ei ole juurikaan mietitty seuraamusta siitä, jos on niin kiire valmistua, että huijaa itselleen gradun. 

Ikuista opiskelukieltoa ei mielestäni tule langettaa kenellekään, ikinä, mistään syystä. Yksittäisestä oppilaitoksesta voidaan toki erottaa, mutta jokin väylä on aina oltava auki . Niin Laurallekin. Katsottiin rike kuinka vakavaksi hyvänsä, jokin tie ulos löytyy, jos rikkoja lopettaa väistelyn ja kohtaa vastuunsa. 

 

7. Rauhallista ja vastuullista itsetutkiskelua ja oikeita johtopäätöksiä ilman yhtään julkista selittelyä vähään aikaan ! Näytä, mistä sinut poliitikkona ja opettajana on tehty.

Hyvää äitienpäivän iltaa, Laura! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Saksassa plagiaattori erotetaan kaikista maan yliopistoista pysyvästi. Suomi on sangen pehmeä maa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Totta.
Kaikki sanktiokeskustelu on keskittynyt " liian kauan yliopistossa roikkuviin graduntekijöihin"...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Suomessa psykiatrit tekevät päivittäin hyvinkin karkeita hoitovirheitä ilman, että heitä saa minkäänlaiseen vastuuseen. Systeemi nyt vaan on sellainen ns. kallonkutistuksen alalla. Roponen hyvin tietää, mistä on kysymys. Suomi on sangen kova maa psyyken potilaille - kuten ovat muutkin maat.

Tämä vain tasapuolisuuden nimissä. Sitä malkaa nääs löytyy silmästä kuin silmästä.
Politiikka on raaka laji. Toisin on lääkäreillä. Siellä ei korppi korpin silmää noki.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Professionalismi on kirous niillä aloilla, joilla se ohjaa ihmisiä liikaa.
Toisessa ääripäässä sitten voi olla niin kova kilpailu , että työrauhaa ei ole kellään.

Potilaiden oikeusturvan pitää tietenkin olla vähintäin yhtä hyvä kuin lääkärinkin, ihan sairauteen katsomatta.

Lauran tapauksessa professionalismin riski on siinä , että yliopisto tai tieteenala rupeavat suojaamaan imagoaan ja painavat jutun villaisella . Tai syyttävät yksittäistä tarkastajaa ; syntipukki - strategia siis.

S e kyllä romuttaisi luottamuksen yliopistolaitokseen, joten toivon hartaasti, ettei niin käy.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllä minä olen nk. polttanut kollegoja, ja seuraukset ovat ollet heille hyvinkin vakavia. Potilaiden vuoksi. Isäni oli rajavartija, kaukopartiomies ja myöh. poliisi, äiti Sortavanaln seminaarin käynyt kansakoulunopettaja. Minulle on rehellisyys ja velvollisuudentunto iskostettu kotona selkäytimeen, joten herra Martila on hyvä, eikä yleistä.

Itse asiassa lääkärit ilmiantavat toisiaan sangen runsaasti - nykyään on näitä seteliselkärankaisia huijareita, jotka rahastavat keksityillä sairuksilla. Sinuhessa sanotaa, jotta lääkärit hautaavat yhdessä potilaansa, mutta se ei ole totta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Laura voisi pyytää anteeksi. Ja me voisimme olla anteeksi antavinamme.

Erehtyminen on inhimillistä, anteeksianto jumalallista.

-Alexander Pope-

.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Teatteriakin voi toki yrittää, kuten poliittisissa kohuissa on tapana.
Tässä kuitenkin on aivan selvästi kyse jostain syvemmästä kuin vain siitä, että "taas yksi persupoliitikko on töpännyt ".

Joten teatteria en tässä pidä hyvänä ideana.
En Lauralle enkä meille muille.

Jos taas mietimme, mitä epärehellisyysgenren poliittisille sankareille on käynyt rötöksen paljastuttua, dramaattiset uhriutujat eivät näytä menestyneen eivätkä varsinkaan muiden syyttelijät.

Muutama kylmäverisesti eteenpäin porskuttaja on pärjännyt, mutta rehelliset tunnustajat kai parhaiten?
Jos siis poliittista hyötyä pelkästään ajattelee.

Tässä joutuu mietttimään uudessa valossa sitäkin, mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman, mutta saisi sielulleen vahingon.
Näyttää nimittäin siltä, että ennen pitkää menettää myös sen maailman . Ainakin maailman luottamuksen ja suosion.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Erheitä tekevät kaikki, vain mieleltään suuret kykenevät myöntämään omansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jari Vilén sai otsaansa huijarin leiman. Se ei kulumallakaan lähde pois. Huhtasaaren kohtalo on sama, riippumatta yliopiston ratkaisusta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Lauralle ja Laurasta, tästä poliitikosta on nyt kirjoitettu jum.....ttoman paaaljoon eikä loppua vähään aikaan ole näkyvissä. Laura Huhtasaari kai aikoo vielä olla kauan elävän näkyvä hahmo politiikassa. Onnea matkaan hänelle ja häneen uskoville. Näillä "uskovaisilla" voi olla juuri nyt vaikeaa asennoitumisensa kanssa, tai sitten paperilla on vain mustaa ja valkoista. Kaikkien huijareitten äiti tai äidinkielen kehittymisen uusi kulmakivi: Ota mitä saat mutta älä anna mitään pois (se kunnia). Perussuomalainen puolue on auttanut häntä julkisuuden kanssa, sen saamisessa, ja auttanee jatkossakin. Aivopesun ja maineen puhdistamisen välimaastoon mahtuu paljon. Yhteinen "styylaaminen" puolueen kanssa voi kokea pienen haaksirikon kaiken tämän vuoksi. Löytääkö rehellinen Halla-aho hänelle paikkaa puolueessa jossa on myrskyä ollut aiemminkin (mm.Immonen, Tynkkynen, Eerola, Hakkarainen...). Ennen "onnen menetystä" Lauraa kaipasi varmasti moni, presidentiksi saakka. Kuitenkin kun usko kokee haaksirikon, ei se loppu ole aina kauneinta katsottavaa....Liika Laura Huhtasaareen tuijottaminen voi olla lopulta kohtalokasta. Kaikki valehtelevat (jos osaavat), mutta on tärkeää huomata että kuka valehtelee ja missä asiassa. Huhtasaari on yksi suunnannäyttäjistä koko kansalle, että olisiko aiheellista olla oikeasti rehellinen.....??? Ajattelin Lauralle erästä toista kappaletta, mutta nyt kun kirjoitan tätä, tämä alkoi soimaan ja soppii varsin hyvin. https://www.youtube.com/watch?v=KtD9cUxR3DA

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minulle Huhtasaaren opiskeluaikainen huijaus on täysin yhdentekevä. Ongelma on Lauran poliittisessa agendassa. Kun Unkarin yhteiskuntamalli, Putin ja Trump aiheuttavat Laurassa kritiikitöntä ihastusta, niin arvostelukyvyssä on nykyisin paljon suurempia ongelmia kuin gradunsa tekemisen aikana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juurikin niin. Kuinkahan moni näistä tunkion kaivajista oikeastaan itse ovat edes perehtyneet kyseisen opinnäytetyön sisältöön, sen sisältämään plagiointimäärään, lähdeviitteisin y.m?

Ja kuinka moni heistä ymmärtää opinnäytetyön tarkoituksen ylipäätään?

Harvoilla graduilla maailmaa mullistetaan. Kyseessä on tietynlainen kypsyysnäyte ennen kaikkea siitä, että pystyy kokoamaan tietoja ja jäsentämään ne yhteen oman sanomansa esille tuomiseksi sekä laatimaan sitten asianmukaisen lähdeluettelon suorista viitteistä. Tämän opuksen tuottaminen fyysiseen muotoon, jossa se asianmukaisine kansilehtineen ja laajuuksineen esitetään tarkastettavaksi on "das Ding an sich".

Gradu on aikoinaan hyväksytty, samoin kuin tuhannet muut vastaavat "opiskelijatekeleet". Sen kaivelemisella ei ole mitään merkitystä nykypäivänä sille, mitä Laurasta poliitikkona on syytä ajatella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Paitsi että jatkoi samalla menetelmällä kirjoittelua poliitikkona.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Se onkin sitten eri juttu se.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tästä täälläkin oli jo puhetta mutta ongelmana ei pitkään aikaan ole ollut gradu vaan Huhtasaaren asenne siihen, mitään ei myönnetä. Onnettomasta julkisuudenhallinnasta on esimerkkinä se, että viimeksi tänään itse aloitti taas uuden blogin asiasta ja ylläpitää täten omalta osaltaan kohua entisestään.

Se on juuri kuten Juha sanoo "tuhansista opiskelujatekeleistä". Pääsevät läpi jotta yliopistolla olisi valmistuneita. Aika helvetin huono gradu saa olla ettei se menisi lainkaan läpi jos on viitsinyt 100 sivua askarrella paskarrella.

Oman graduni kirjoittamiseen meni linnunpönttö-Macilla pätkissä noin kaksi viikkoa sitten kun haastattelut oli kasassa, sain siitä "Non sine laude abbroaturin". Jos olisin sellaisessa asemassa että jotakuta oikeasti kiinnostaisi tonkia, olisin ensimmäinen myöntämään että se on tehty täysin juosten kusten. Useimpia opiskelijoita ei siinä vaiheessa kiinnosta muu kuin että saa merkinnän "isosta G:stä", jonka työmäärää on liioiteltu ensimmäisistä perusopinnoista siihen määrään että kynnys edes aloittaa on iso.

Sitä en tiedä olisiko gradussani plagiointia, aivan varmasti siinä on ylipitkiä lainauksia jotta saa sivuntäytettä. Yritin pitää huolta lähdemerkinnöistä mutta vilpittömästi en tiedä enkä olisi hämmästynyt jos se jäisi sinäkin suhteessa haaviin. Toteaisin että niin vissiin sitten on.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #28

Joissain aineissa tosiaan voi tehdä hyvin nopeasti jonkinlaisen suppean koonti - gradun, mikä minusta ihan ok.
Jos myöhempää hyötyä ajattelee, kriittinen perehtyminen toisen tutkimukseen on kaikkein hyödyllisintä, ellei aio tutkijanuralle.
Ja vaikka aikoisikin.

Huolimattomuus lähdeviitteissäkin on varmaan enemmän sääntö kuin poikkeus.
Erityisesti, jos lainaukset ovat ns perusteoksista, jotka kyllä mainitaan lähteinä, muttei joka kohdassa kirjoiteta viitteitä.

Tässä on kuitenkin kyse tietoisesta toisen tutkimuksen omimisesta o m a k s i tutkimukseksi.
Systemaattinen petos näkyy julkistetuissa teksteissä.
Se ei ole huolimattomuutta eikä tekstin lisäilyä sivuntäytteeksi vaan harkittua huijaamista.

En tiedä, kumpi on rehellisyyden mittarilla pahempi ; se, että joku muu kirjoittaa gradusi vai tämä.
Tässä " minä"- muodon systemaattisessa lisäämisessä toisen tutkimukseen on jotain todella ......
En halua sanoa. Valitan.

Kyllä ihmisen on melkoinen kriisi läpi käytävä tällaisen edes itsensä kanssa selvittääkseen.
Mitään pahempaa eivät kannattajat nyt voi Lauralle tehdä kuin asian vähättely ja yllyttäminen jonkinlaiseen " vastaiskuun" politiikassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olen täysin eri mieltä.

Jos tutustut siihen, mitä Laura o i k e a s t i on gradussaan tehnyt, kyllä sinäkin haukot henkeäsi.
Akateemisessa maailmassa esiintyy epäreiluutta ja epärehellisyyttä siinä kuin muuallakin.
Eikä gradu ole mikään elämäntyö, jossa veri punnitaan.

Mutta tässä on kyse i h a n eri tason toiminnasta.
Systemaattisesta, tietoisesta huijauksesta.
Ja sitten sen tyrmistyttävästä kieltämisestä luottaen juuri tuohon, että ihmiset eivät ymmärrä eivätkä viitsi ottaa selvää.
Koska he poliittisen kantansa mukaan jakaantuvat Laura- puolueeseen ja Anti- Laurapuolueeseen.

Ja koska moni tuntee itse tehneensä niin huonon gradun, että on viisainta olla hiljaa.

Tässä ei kuitenkaan ole kyse huonosta gradusta.
Tämä ei ole gradu ollenkaan. Ei edes kriittinen essee jonkun toisen gradusta - mikä voisikin graduna toimia.
Tämä on huijaus .

Huijauksen luonne ( esim kopioidaan huolellisesti sanasta sanaan toisen teksti, mutta muutetaan " pyrittiin" muotoon" pyrin")
on e r i t t ä i n merkityksellinen piirre erityisesti populistipoliitikon ansiolistalla.

Lauralla on tässä ns tuhannen taalan paikka kurssin muuttamiseen sekä politiikassa että asenteessaan yleensä.
Tämä on saattanut olla juuri se kohta, joka on luonut pohjan myöhemmälle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minä ajattelen niin, että opiskeluaikainen copypaste huijaus pakkopullan helpottamiseksi ei kiinnostaisi ketään eikä sitä olisi kukaan jaksanut tonkia eikä sillä edes olisi väliä, ellei Huhtasaaren omat avautumiset olisi antaneet ymmärtää, että jossain on jotain vialla.

Se mitä sanot arvostelukyvyksi rinnastuu enemmän tai vähemmän tieteellisen ajattelutapaan. Se ei periaatteessa eroa arkisesta järjenkäytöstä mutta kun sitten Huhtasaari avautuu ja tuo omaa käsitystään julki, se kuullostaa muista ihmisistä helposti lapselliselta, aiheuttaa myötähäpeää tai joissakin ihmisissä myös suuttumusta.

Siksi tässä nyt meillä on poikkeuksellisen erikoinen tilanne, että on presidentiksi pyrkinyt kansanedustaja jolla copypastella saatu tutkinto, toiminut opettajana ja jolta näyttäisi olevan ongelmia tuollaisen inhimillisen älyn ja kulttuurin edistysaskeleen kanssa kuin tieteellinen ajattelu, mikä löytyy suurimmalta osalta tutkinnosta riippumatta.

Tällaista ei pitäisi olla suomessa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Harvinaisen selkeästi päätelty.
Kyllä tällä selkeä merkitys ja yhteys on tuon poliittisen liikkeen ja tämän poliitikkotyypin esiinmarssin kanssa.
Falski, moralistinen, epäjohdonmukainen, vihaa ja ennakkoluuloja ruokkiva liike, jonka oma toiminta on sekavaa, järjetöntä ja moraalitonta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mutta ehkä gradu oli jo enne tulevasta. Mitä ilmeisimmin niin on.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Ikään kuin korppikotkat haaskalla on tämä keskustelu yhden gradun ympärillä. Se on ääretöntä kaksinaismoralismia, mikä on niin tyypillistä tälle pinnalliselle maailmalle, joka perustuu kilpailuun ja syrjäyttämiseen: maineeseen sekä vastaavasti häpeään.

Yhtä Idols-kilpailua on opiskelu ja työelämäkin. Jäävään itseni tästä keskustelun sisällöstä, koska minua kiinnostaa enemmän periaatteet ja ihmisten systeemiset käyttäytymismallit.

Mieleeni tulee italialainen Savonarola, joka kirjoineen poltettiin Firenzessä roviolla - samoin kuin pimeällä keskiajalla lukemattomat muut. Oliko syytä vai ei?

Jos lynkkausmentaliteetti nyt alkaa kasvaa eri suuntiin, se on vahingoksi jokaiselle kansalaiselle. Some ei pysty hallitsemaan itseään, se on nähty.

Armollisuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jäädytetään typerä keskustelu ja delegoidaan päätökset niille, joille vastuu kuuluu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ihmisten systeeminen käyttäytymismalli:

Kun vajaa 17v sitten WTC tornit romahti, tiedettiin heti jotain. Maailman supervalta joka käyttää hillittömiä varoja aseteollisuuteen, on pakko reagoida asiaan jotenkin. Se ei siis ollut mikään yllätys, että kohta pommit putoili Afganistanissa.

Suomalainen opintojärjestelmä on suomalaisten ylpeyden aihe millä me paukuttelemme henkseleitä muulle maailmalle. En toivo enkä usko, että juridisesti mikä tahansa on mahdollista gradun tekijälle mutta näkisin niin, että jonkinlainen jälkipyykki tälle tulee mutta mihin ja miten niin sitä en osaa sanoa.

Pidän suurimpana häviänä tässä suomalaista opintojärjestelmää, sillä tutkinnon arvo on aika kovassa laskussa. Se ei johdu pelkästä Huhtasaaresta vaan vaikuttaahan siihen työvoimapolitiikka ja ammattisuojan heikennykset.

Johan se tohtorin tutkinnon arvo suomessa mennyt siihen, että täytyy todellakin rakastaa sitä mitä tekee. Ei se automaattisesti tuo leivän päälle jotain.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Minua ei erityisesti huolestuta tutkintojen arvo sinänsä.
Tutkimusetiikka ja politiikan eettisyys sitäkin enemmän.

Jos Laura olisi saanut tutkinnon lunttaamalla yhdessä tentissä, minua huolestuttaisi huomattavasti vähemmän.
Tässä on kyse systemaattisesta petoksesta , joka vielä yritettiin viime hetkeen asti kiistää.
Siis jonkinlaisesta ohjelmallisuudesta , vieläpä suhteessa poliitikon rooliin.
Se kuvottaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

1. Tässähän keskustellaan j u u r i kaksinaismoralismin tuomittavuudesta ja tuhoavuudesta.
2. Mitään lynkkausmentaliteettia en ole havainnut , ivallisuutta ehkä.
3. Ongelma on pikemminkin siinä, että suomalaiseen tapaan halutaan ajatella, että tämä on vain jotain, jota nyt sattuu, kun ihmiset ja varsinkin poliitikot ovat nyt mitä ovat . Paskamaisia huijareita . Paras siis pysyä erossa asiasta.
4. Tämä kuuluu mitä suurimmassa määrin juuri m e i l l e , ei yliopistolle , joka tosin on tässä myös ollut huijauksen kohde.
Kun on kyse johtavasta poliitikosta, erityisesti tämän toiminta jutun ilmitulon yhteydessä on e r i t t ä i n merkittävä asia.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ylen artikkeliin ja Twitter-tietoihin viitaten on valitettavasti todettava, että tässä plagiointiasiassa näyttäisi toimitun erityistä suunnitelmallisuutta osoittaen. Huhtasaari voi mennä peilin eteen. Tämä kaikkihan sai alkunsa siitä, kun hän käytti toisen ihmisen tekstiä omassa blogissaan ja se herätti mielenkiintoa myös Huhtasaaren muihin teksteihin. Plagiointi näyttää olevaan häneen iskostunut toimintatapa, jolla hän pönkittää omaa ”erinomaisuuttaan.”

Edesmenneellä isälläni oli sanonta ”ennemmin tai myöhemmin.” Tällä hän tarkoitti sitä, että väärinkäytökset paljastuvat yleensä ajan myötä. Näin kävi myös Huhtasaarelle.

Roomalainen valtiomies ja filosofi Seneca on todennut: ”Aika paljastaa totuuden.”
Hän on myös sanonnut ”Kuta enemmän on valtaa, sitä vähemmän sitä saa käyttää väärin.”

Laura Huhtasaaren liittyen on todettava: Mitä vähemmän hänellä tulee olemaan poliittista valtaa tulevaisuudessa, sen parempi. Miettikääpä sitä, jos hänestä olisi tullut ministeri Perussuomalaisten viime kesän puoluekokouksen jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Miettikääpä sitä, jos hänestä olisi tullut ministeri Perussuomalaisten viime kesän puoluekokouksen jälkeen."

Hänelle pitäisi vain siinä tapauksessa järjestää mahdollisimman pätevä haamukirjoittaja, jolta voisi sitten copypeistata kaiken sekä kirjallisen että suullisen esityksen. ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei ministerin avustajaltaan tarvitse kopioida mitään.
avustaja on sitä varten, että kirjoittaa esimerkiksi ministerin puheita

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Näyttää nyt viime aikojen tekstianalyysin perusteella siltä, että puolueen piirissä tämä on otettu Lauran kohdalla käyttöön jo ajat sitten.
Kun Laura joutuu itse tuottamaan tekstiä, hämmästyttävän ohutta, kaavamaista ja suppeaa on sisältö - tai sitten löytyy hämmästyttävän identtinen teksti joltain toiselta.
Rationalisointi huipussaan, kuten uusliberalismia kannattavalle puolueelle sopiikin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Helenalla tosi hyvä ja rakentava kirjoitus! Politiikka on kovaa harkintaa vaativa paikka. Mikäli siihen tosissaan ryhtyy pitää tuntea omat rajansa ja heikkoutensa sillä täydellistä ja erehtymätöntä ihmistä ei ole olemassa.
Mitä korkeammalle poliittisessa hierarkiassa etenee niin erilaisia "vastuksia" niin omissa kuin vastustajienkin joukoissa löytyy.
Rehellisyys ja velvollisuudentunto sekä tietenkin työn kunnioittaminen on se mitä tahansa ovat ainoat opit, jotka kotikasvatuksessa sain. Niin kauan kun tietää toimineensa omantuntonsa mukaan ei muiden sanomisilla ja väitöksillä ole merkitystä. Totuus ei pala tulessakaan ja näin loppupeleissä aina tilanne lopulta on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huhtasaari ei sitten jaksa ottaa Helenan neuvoista vaarin. Taas uutta eipäsjuupassaapasheittelyä kehiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Itkettäisi ja todella harmittaisi, ellen olisi tuota jo melkein arvannut.
Tuskin hänelle muuten joukoissaan juurikaan edes annetaan tässä liikkumatilaa.
Täysillä vain kriitikoita ja kyselijöitä vastaan.

Voi surkeuksien surkeus. Hävityksen kauhistus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomessa on hankala saada lupaa mihinkään, mutta saa helposti anteeksi jos mokailee.

Somessa saa tehdä melkein mitä vaan, mutta anteeksi antaminen ei käy helposti.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Joten kannattaa tunnustaa tosiasiat. Se olisi hyvä alku.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Oikein hyvä kirjoitus. Tosin poliitikko kyllä haistaa kaikessa mahdollisuuden, myös ikävässä julkisuudessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikö Huhtasaari ole luterilainen, minun käsittääkseni on. Juuri luterilaisen pitäisi kunnioittaa kansansivistystä ja ylipäätään kieltä, kognitiota ja ymmärrystä.
Laura heittelee sanoja ihan piittaamatta edes lauseyhteyksien järjellisyydestä. Alistaa logoksen valheelle. Hän päästää suustaan jotain hämärtävää peilaamisesta. Tai että on muotoillut havaintoja Simpasen mukaan. Saadakseen hätävalheita hän raukka pahoinpitelee omaa kieltään.
Vaikka Halla-aho on varsinainen hampaidenvälistä myrkynpäästelijä hän tuntuu arvostavan luterilaista logosta toisin kuin Huhtasaari. Halla-aho on siis jossain mielessä demokraattisempi sielu kuin Huhtasaari jolle tuntuu jellaavan että jos olet valta-asemassa saat puhua mitä vaan. Vain valta on auktoriteetti. Laki ja säännöt eivät ole vahvojen tiellä vaan vahva tehköön mitä huvittaa ja teflonhymy päälle.
Kumpikaan eivät häpeile lyöttäytyä yhteen ja ottaa vastaan tukea kaameilta rakkikoirilta jotka vaan odottavat että pääsevät potkimaan esim Jari Tervoa jonka munille potkimista Huhtasaari antaa lietsoa ketjussaan impotenssipanettelujen kera.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ihanko totta ?
Ei tuo nyt taas oikein sovi imagoon ollenkaan.

En ole nyt lukenut enää Lauran viimeisiä, yritän ottaa hetkeksi etäisyyttä ja katsoa huomenna.

Se, mitä sanoit perussuomalaisten roolituksesta , on tietysti ilmeistä.
Eri tyypeillä katetaan eri kannattajasektorien tarpeita.
Ja suojaudutaan arvostelulta : jos joku kauhistuu Kiemunkia tai Hakkaraista, meillä on aina Sulo Laura.
Jos joku kauhistuu Lauran puheita, meillä on aina Jussi, joka selittää kaiken niin monen kiemuran kautta lopulta loogiseksi, että arvostelijatkin lumoutuvat.
On tarjontaa sekä sievistelijöille että brutalisteille, uskonnon vihaajille että fundamentalisteille, örmyille että herkistelijöille.

Mutta Lauran tapaiselle tuo on ansa.
Ja ansa kyllä laukesi nyt ; ihan riippumatta siitä, kuinka puolue tätäkin pyrkii hyödyntämään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kappas, Huhtasaaren viimeisin bloggaus onkin nyt deletoitu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Fiksu valinta Lauralta, mutta harmittaa tietysti kun omat oivaltavat ja nokkelat kommentit menivät samalla bittiavaruuteen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #56

Jos ne onkin nyt peilattavana?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Siellä oli paljon hyvinmuotoiltuja kommentteja. Nolo temppu Huhtasaarelta. Ihmiset vaivautuvat opastamaan häntä ja meitä lukijoita ajattelun
Marco Grönkvistillä oli hyviä kommentteja.
Kysymys havaintojen muotoilemisesta toisen havaintojen mukaisiksi oli jopa filosofinen. Tottakai havaintoihin vaikuttaa kielen jo omaksutut merkit havaintojen kuvaamiseksi. Mutta havainto on kuitenkin yksilön oma. Omaa havaintoa voi yrittää kuvata merkkijärjestelmällä jonka toinen on luonut. Mutta pitää kuitenkin saada se oma havainto kuvattua.
Grönkvist kysyikin kumman havainnoista oli kyse Simpasen tai Huhtasaaren.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Oikeassa olet. Omalta kohdaltani toki itseironiaksi tarkoitettu kommentti, mutta esimerkiksi Grönkvistillä oli hyvää pohdintaa. Huhtasaaren omat kommentit olivat kuitenkin siinä määrin noloja, että ymmärrän poistamisen syyn, vaikka en sitä arvostakaan. Kuten aiemmin sanoin, vain mieleltään suuret pystyvät myöntämään virheensä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #60

Oireellinen temppu.
Valitettavan tökerö virhe.
Suorastaan harvinaisen tökerö.
Voi voi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #56

Toimituksen poiminnat