Armoa Lauralle ?

 

 

 

Käsi sydämelle ; olemmeko kaikki rehellisiä ihmisiä? Emme taatusti ole .

Jokainen on ollut epärehellinen , jopa usein , ja lähes aina hyötyäkseen siitä.

Valkoinenkin valhe paljastuu yleensä mustaksi, kun oikein silmiin katsotaan.

Miksi sitten olemme ankaria Lauralle ? 

Sanoisin, että samasta syystä , kuin olemme ankaria vakoojalle tai kavaltajalle.

Emme niinkään tuomitse sitä, että Laura ensin huijasi ja sitten hätäpäissään valehteli hyötyäkseen siitä, vaan koska hän petti luottamuksen. Ei vain meidän luottamustamme ( jota monellakaan ei edes häneen ollut) , vaan luottamuksen yleensä.

Siksi nyt niin moni vaatii tilille suunnilleen koko yliopistolaitosta, yhteiskuntaa – ja ennen kaikkea Lauran poliittisia vastustajia syyllisinä " sotkuun". 

Se ei tietenkään auta Lauraa eikä ketään meistä – eikä yliopistoa , politiikkaa eikä yhteiskuntaa.

 

Miten siis Laura ja me kaikki voimme edetä?  Mitä Laura itse voisi tehdä?

1.  Katso suoraan, mikä on tilanne. Totuutta ei voi enää muuksi muuttaa. 

2. Älä syyttele ketään , älä ohjaajia äläkä poliittisia vihamiehiä.

3. Myönnä; ensin itsellesi, sitten muille.

4. Kun pääset kohtaan 4, löydät suuren määrän vastaavan nöyryytyksen kokeneita, kaikenlaisia ihmisiä. Katso, mitä virheitä he ovat tehneet ja mikä on estänyt armeliaisuuden heitä kohtaan. Näet, että politiikassakin pätee kristillinen periaate : vain aidosti katuva löytää armon. 

5. Ihmiset ovat yllättävän armeliaita , noin yleisesti ottaen. Huomaat, että mitä törkeimmät teot on annettu katujille anteeksi .  Typeryydet, kavallukset, varkaudet, jopa maanpetokset. Mutta selittelijät ja kieroilijat ovat ikuisen pilkan kohteina ja omasta mielestään ikuisia uhreja. 

6. Sanktiot. 

Onko rangaistuksen miettiminen nyt olennaista ? Lauran poliittisen tulevaisuuden kannalta varmasti on.Yliopisto määrää seuraamuksen kelvottomasta opinnäytteestä ja petoksesta .  On muistettava, että yliopistoissa on vaadittu  ikuista erottamista niille, jotka kunnianhimoisina väsäävät gradua liian kauan. Ei ole juurikaan mietitty seuraamusta siitä, jos on niin kiire valmistua, että huijaa itselleen gradun. 

Ikuista opiskelukieltoa ei mielestäni tule langettaa kenellekään, ikinä, mistään syystä. Yksittäisestä oppilaitoksesta voidaan toki erottaa, mutta jokin väylä on aina oltava auki . Niin Laurallekin. Katsottiin rike kuinka vakavaksi hyvänsä, jokin tie ulos löytyy, jos rikkoja lopettaa väistelyn ja kohtaa vastuunsa. 

 

7. Rauhallista ja vastuullista itsetutkiskelua ja oikeita johtopäätöksiä ilman yhtään julkista selittelyä vähään aikaan ! Näytä, mistä sinut poliitikkona ja opettajana on tehty.

Hyvää äitienpäivän iltaa, Laura! 

HelenaSolin

"Vasemmistolainen konservatiivi kristitty humanisti."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu