Helena Solin

Armoa Lauralle ?

 

 

 

Käsi sydämelle ; olemmeko kaikki rehellisiä ihmisiä? Emme taatusti ole .

Jokainen on ollut epärehellinen , jopa usein , ja lähes aina hyötyäkseen siitä.

Valkoinenkin valhe paljastuu yleensä mustaksi, kun oikein silmiin katsotaan.

Miksi sitten olemme ankaria Lauralle ? 

Sanoisin, että samasta syystä , kuin olemme ankaria vakoojalle tai kavaltajalle.

Emme niinkään tuomitse sitä, että Laura ensin huijasi ja sitten hätäpäissään valehteli hyötyäkseen siitä, vaan koska hän petti luottamuksen. Ei vain meidän luottamustamme ( jota monellakaan ei edes häneen ollut) , vaan luottamuksen yleensä.

Siksi nyt niin moni vaatii tilille suunnilleen koko yliopistolaitosta, yhteiskuntaa - ja ennen kaikkea Lauran poliittisia vastustajia syyllisinä " sotkuun". 

Se ei tietenkään auta Lauraa eikä ketään meistä - eikä yliopistoa , politiikkaa eikä yhteiskuntaa.

 

Miten siis Laura ja me kaikki voimme edetä?  Mitä Laura itse voisi tehdä?

1.  Katso suoraan, mikä on tilanne. Totuutta ei voi enää muuksi muuttaa. 

2. Älä syyttele ketään , älä ohjaajia äläkä poliittisia vihamiehiä.

3. Myönnä; ensin itsellesi, sitten muille.

4. Kun pääset kohtaan 4, löydät suuren määrän vastaavan nöyryytyksen kokeneita, kaikenlaisia ihmisiä. Katso, mitä virheitä he ovat tehneet ja mikä on estänyt armeliaisuuden heitä kohtaan. Näet, että politiikassakin pätee kristillinen periaate : vain aidosti katuva löytää armon. 

5. Ihmiset ovat yllättävän armeliaita , noin yleisesti ottaen. Huomaat, että mitä törkeimmät teot on annettu katujille anteeksi .  Typeryydet, kavallukset, varkaudet, jopa maanpetokset. Mutta selittelijät ja kieroilijat ovat ikuisen pilkan kohteina ja omasta mielestään ikuisia uhreja. 

6. Sanktiot. 

Onko rangaistuksen miettiminen nyt olennaista ? Lauran poliittisen tulevaisuuden kannalta varmasti on.Yliopisto määrää seuraamuksen kelvottomasta opinnäytteestä ja petoksesta .  On muistettava, että yliopistoissa on vaadittu  ikuista erottamista niille, jotka kunnianhimoisina väsäävät gradua liian kauan. Ei ole juurikaan mietitty seuraamusta siitä, jos on niin kiire valmistua, että huijaa itselleen gradun. 

Ikuista opiskelukieltoa ei mielestäni tule langettaa kenellekään, ikinä, mistään syystä. Yksittäisestä oppilaitoksesta voidaan toki erottaa, mutta jokin väylä on aina oltava auki . Niin Laurallekin. Katsottiin rike kuinka vakavaksi hyvänsä, jokin tie ulos löytyy, jos rikkoja lopettaa väistelyn ja kohtaa vastuunsa. 

 

7. Rauhallista ja vastuullista itsetutkiskelua ja oikeita johtopäätöksiä ilman yhtään julkista selittelyä vähään aikaan ! Näytä, mistä sinut poliitikkona ja opettajana on tehty.

Hyvää äitienpäivän iltaa, Laura! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Saksassa plagiaattori erotetaan kaikista maan yliopistoista pysyvästi. Suomi on sangen pehmeä maa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Totta.
Kaikki sanktiokeskustelu on keskittynyt " liian kauan yliopistossa roikkuviin graduntekijöihin"...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Suomessa psykiatrit tekevät päivittäin hyvinkin karkeita hoitovirheitä ilman, että heitä saa minkäänlaiseen vastuuseen. Systeemi nyt vaan on sellainen ns. kallonkutistuksen alalla. Roponen hyvin tietää, mistä on kysymys. Suomi on sangen kova maa psyyken potilaille - kuten ovat muutkin maat.

Tämä vain tasapuolisuuden nimissä. Sitä malkaa nääs löytyy silmästä kuin silmästä.
Politiikka on raaka laji. Toisin on lääkäreillä. Siellä ei korppi korpin silmää noki.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Professionalismi on kirous niillä aloilla, joilla se ohjaa ihmisiä liikaa.
Toisessa ääripäässä sitten voi olla niin kova kilpailu , että työrauhaa ei ole kellään.

Potilaiden oikeusturvan pitää tietenkin olla vähintäin yhtä hyvä kuin lääkärinkin, ihan sairauteen katsomatta.

Lauran tapauksessa professionalismin riski on siinä , että yliopisto tai tieteenala rupeavat suojaamaan imagoaan ja painavat jutun villaisella . Tai syyttävät yksittäistä tarkastajaa ; syntipukki - strategia siis.

S e kyllä romuttaisi luottamuksen yliopistolaitokseen, joten toivon hartaasti, ettei niin käy.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllä minä olen nk. polttanut kollegoja, ja seuraukset ovat ollet heille hyvinkin vakavia. Potilaiden vuoksi. Isäni oli rajavartija, kaukopartiomies ja myöh. poliisi, äiti Sortavanaln seminaarin käynyt kansakoulunopettaja. Minulle on rehellisyys ja velvollisuudentunto iskostettu kotona selkäytimeen, joten herra Martila on hyvä, eikä yleistä.

Itse asiassa lääkärit ilmiantavat toisiaan sangen runsaasti - nykyään on näitä seteliselkärankaisia huijareita, jotka rahastavat keksityillä sairuksilla. Sinuhessa sanotaa, jotta lääkärit hautaavat yhdessä potilaansa, mutta se ei ole totta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Laura voisi pyytää anteeksi. Ja me voisimme olla anteeksi antavinamme.

Erehtyminen on inhimillistä, anteeksianto jumalallista.

-Alexander Pope-

.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Teatteriakin voi toki yrittää, kuten poliittisissa kohuissa on tapana.
Tässä kuitenkin on aivan selvästi kyse jostain syvemmästä kuin vain siitä, että "taas yksi persupoliitikko on töpännyt ".

Joten teatteria en tässä pidä hyvänä ideana.
En Lauralle enkä meille muille.

Jos taas mietimme, mitä epärehellisyysgenren poliittisille sankareille on käynyt rötöksen paljastuttua, dramaattiset uhriutujat eivät näytä menestyneen eivätkä varsinkaan muiden syyttelijät.

Muutama kylmäverisesti eteenpäin porskuttaja on pärjännyt, mutta rehelliset tunnustajat kai parhaiten?
Jos siis poliittista hyötyä pelkästään ajattelee.

Tässä joutuu mietttimään uudessa valossa sitäkin, mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman, mutta saisi sielulleen vahingon.
Näyttää nimittäin siltä, että ennen pitkää menettää myös sen maailman . Ainakin maailman luottamuksen ja suosion.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Erheitä tekevät kaikki, vain mieleltään suuret kykenevät myöntämään omansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jari Vilén sai otsaansa huijarin leiman. Se ei kulumallakaan lähde pois. Huhtasaaren kohtalo on sama, riippumatta yliopiston ratkaisusta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Lauralle ja Laurasta, tästä poliitikosta on nyt kirjoitettu jum.....ttoman paaaljoon eikä loppua vähään aikaan ole näkyvissä. Laura Huhtasaari kai aikoo vielä olla kauan elävän näkyvä hahmo politiikassa. Onnea matkaan hänelle ja häneen uskoville. Näillä "uskovaisilla" voi olla juuri nyt vaikeaa asennoitumisensa kanssa, tai sitten paperilla on vain mustaa ja valkoista. Kaikkien huijareitten äiti tai äidinkielen kehittymisen uusi kulmakivi: Ota mitä saat mutta älä anna mitään pois (se kunnia). Perussuomalainen puolue on auttanut häntä julkisuuden kanssa, sen saamisessa, ja auttanee jatkossakin. Aivopesun ja maineen puhdistamisen välimaastoon mahtuu paljon. Yhteinen "styylaaminen" puolueen kanssa voi kokea pienen haaksirikon kaiken tämän vuoksi. Löytääkö rehellinen Halla-aho hänelle paikkaa puolueessa jossa on myrskyä ollut aiemminkin (mm.Immonen, Tynkkynen, Eerola, Hakkarainen...). Ennen "onnen menetystä" Lauraa kaipasi varmasti moni, presidentiksi saakka. Kuitenkin kun usko kokee haaksirikon, ei se loppu ole aina kauneinta katsottavaa....Liika Laura Huhtasaareen tuijottaminen voi olla lopulta kohtalokasta. Kaikki valehtelevat (jos osaavat), mutta on tärkeää huomata että kuka valehtelee ja missä asiassa. Huhtasaari on yksi suunnannäyttäjistä koko kansalle, että olisiko aiheellista olla oikeasti rehellinen.....??? Ajattelin Lauralle erästä toista kappaletta, mutta nyt kun kirjoitan tätä, tämä alkoi soimaan ja soppii varsin hyvin. https://www.youtube.com/watch?v=KtD9cUxR3DA

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

En itse pidä koko eukosta, mutta on melko ikävää lukea monia kommentteja puheenvuorosta, jotka johtuvat ilmeisen synkästä persuvihasta ja tämä viha saa oman mielen sumenemaan. Itse aina välillä ihmettelen uskovaisten moraalin venymistä ja suvaitsevaisten suvaitsemattomuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuommoinen helppo selustan varmistaminen kommentillesi 'itse en pidä koko eukosta' käy sinulta koska kyseessä on nainen.
Miksei tähän caseen hyvinkin voi sekoittaa Lauran nostaneen puolueen arvostelua?
Ja jos ajattelee tämän bloggauksen hengessä niin puolue tekee karhunpalveluksen huijarille jos se yhtyy kestämättömiin puolusteluihin eli esim syyn vierittämiseen yliopistolle. Tai ei kritisoi päätöntä, lähes nigerialaista, Huhutasaaren lausetta ettei hän ole edes tavannut koskaan Simpasta.
Mutta siis Huhtasaaren voi kunnes hän irtautuu huonoista tavoistaan jatkaa "säännöt ovat tyhmiä varten"-elämäänsä vain siksi että häntä ympäröi tahoja jotka haluavat hyödyntää häntä siinä ja siten osallistua sen jatkumiseen.
Minä pidän Huhtasaaren ympärillä pyöriviä poppoita ihan yhtä syyllisinä kuin itse Huhtasaari.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Sinussa on oikeasti jotain pahasti rikki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ihmettelen samaa.
Puolue käyttäytyy tässä,suhteessa vähän samoin kuin Laura.

Itse ei tunneta mitään rajoja muiden kohtelussa tai eettisissä säännöissä , nimittelyt ,
solvaukset ja selvät valheet sinkoilevat jotain epämääräistä " suvaitsevaistoa" vastaan.

Kun tätä touhua tai sen periaatteita arvostelee - onkin sitten "suvaitsematon" .

Politiikassa otetaan kantaa toisten arvoihin, päämääriin ja toimintatapoihin.
Se on hyväksyttävä.
Jos näytöt ovat huonot, kannattaa parantaa.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #26

Hyvin useasti olen puheenvuorossa saanut kuulla puolusteluina omille tökeryyksille, että "persut ne vasta uhruituvat, valehtelevat,bannaavat yms. Turhankin usein profiilissa lukee vasemmisto tai vihreät.

Ihmisryhmää ei saisi yleistäen panetella, mutta persut kuitenkin niputetaan iloisesti samaan muottiin. Puolueeessa vaikuttaa maailmanluokan ääliöitä, mutta mikäpä puolue olisi puhdas näistä?

Itse olen saanut törkeimmät loukkaukset vihreältä pojulta.

"Kun tätä touhua tai sen periaatteita arvostelee - onkin sitten "suvaitsematon" .

Kun tätä vihervasemmiston touhua arvostelee, niin sitten onkin persu.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #41

Ei suinkaan. Kyllä vastaavaa toimintaa kaikissa puolueissa saa ja pitää arvostella.
Demarien kohdalla on puhuttu Turun taudista ja vastaavista ilmiöistä.
Vihreiden Heidi Hautala ?

Jokainen tapaus pitääkin yhdistää henkilön muuhun agendaan ja siiihen, miten arvoyhteisö tähän suhtautuu.

Persujen kannattajissa on paljon rehellisiä, kunnon ihmisiä, jotka haluavat kapinoida jotain epämääräistä vastaan persuja äänestämällä.
Sitten, kun puolueeseen alkaa samaistua, joutuu puolustamaan tällaista.
Seuraa inho ja ahdistus - ja raivo on pakko suunnata asian paljastaneisiin.

Ongelma on varmasti siinä, ettei persuilla oikeasti o l e muuta arvomaailmaa kuin epämääräinen protesti, " isänmaa" , nostalgia , brutalismi ja maahanmuuton vastustaminen.
Minkä puitteissa ihmisillä on vapaus sitten purkaa vihaansa tavoilla, jonka ehkä mielellään seuraavana päivänä unohtaisi.
Seuraa itsearvostuksen kriisi ja raivoisa siilipuolustus.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #44

Voi hyvä jysäys sentään tätä vasemmistolaista arvomaailmaa, kun pitää kaiken aikaa solvata kaikkia persuihin kuuluvia kommentissa ilmenevällä tavalla "Ongelma on varmasti siinä, ettei persuilla oikeasti o l e muuta arvomaailmaa kuin epämääräinen protesti, " isänmaa" , nostalgia , brutalismi ja maahanmuuton vastustaminen."

Mitäs oikein hyvää löytyy vasemmistolaisten arvomaailmassa? Siis jokaisen.

Minusta näyttää kyllä siltä, että kirjoittaja purkaa kirjoituksissaan tästä aihepiiristä omaa tietynlaista vihaansa tiettyä poliittista aatetta olevia kohtaan eli persuja. Toki samaa vihamielisyyttä näyttää esiintyvän muissakin puolueissa, joten ympäri käydään ja yhteentullaan, sanonnan mukaan.

Minä tiedän monia persuja (kuten nimität lyhenne versiona), joiden arvomaailma on aivan muuta kuin esität. Heidän mieleensä ei tuli sanoa pahaa sanaa toisesta, kuten kirjoittaja näyttää esittävän. Ehkäpä tuo kuuluu arvomaailman eroihin.

Hyvä sanonta on "tee/sano toiselle niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan".

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #45

Miksi te olette niin kiintyneet ajatukseen, että persuja v i h a t a a n ?
Miten päin se nyt menikään?
Tehkää toisille se, mitä haluatte itsellenne tehtävän?

Persuviestintä on täynnä montun reunalle ohjaamista, pakolaisten auttajien leirittämistä,
uskomattomia " vihervasemmistolaisia salaliittoja " , yleistämistä, sättimistä ja solvaamista.

Mutta kaikki kritiikki puolueen tai sen johdon toimintaa tai pyrkimyksiä kohtaan
on " v i h a a "?

Jos noin ajattelee, silloin ollaan jo avoimesti vaatimassa juuri sitä autoritaarista järjestystä, jota persujen enemmistö tuntuu joissain maissa kovasti ihailevan.
Molempia ei voi saada.

Puolueen on kestettävä analysointi ja vastustus .
Vastustus on vastustusta juuri siksi, että se e i ole myötämielistä.

Myötätunto yksittäistä ihmistä kohtaan on eri asia ja olisi kiva joskus persuissakin havaita sitä poliittisia vastustajia kohtaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #48

Kirjoitat kuitenkin henkilöistä sanoessasi persut. Et puhu puolueesta.

Ei minulla muuta tähän ole todeta kuin että "niin metsä mitä ilmeisimmin vastaa kuin sinne huudetaan".

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #44

"Ongelma on varmasti siinä, ettei persuilla oikeasti o l e muuta arvomaailmaa kuin epämääräinen protesti, " isänmaa" , nostalgia , brutalismi ja maahanmuuton vastustaminen."

No mitä pitäisi sanoa RKP:stä? Kaikki käy, kunhan etuuksista huolehditaan.Ei tätä puoluetta täällä silti murjota, vaikka on ainut todellinen yhden asian puolue.

Mitä sitten, vaikka Persut olisivat vain mainitsemasi arvomaailman kannattajia?
Kai niitäkin arvoja saa joku puolustaa, eikä kai kaikkien tule olla maahanmuutto myönteisiä. On hyväksi, että asioille on vastavoimia ja kriittistä ajattelua.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #46

Siinä vaiheessa, kun RKP kiistää universaalit ihmisoikeudet ja demonisoi kokonaisia kansoja , uskontoja ja vähemmistöjä, vastustan ainakin minä sitä ehdottomasti.
Se, että näkee etniset vähemmistöt uhkana ja pahana , on eri asia kuin se, että puolustaa vähemmistökielen säilymistä.

Toisin sanoen :
On eri asia ajaa jonkin kieliryhmän asiaa, erityisesti vähemmistöryhmän, kuin kieltää muiden ihmisoikeudet tai kansalaisoikeudet.

Persujen politiikka ei ole "mielipiteitä " .

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #47

"kuin kieltää muiden ihmisoikeudet tai kansalaisoikeudet"

Tästä haluaisin muutaman esimerkin, varsinkin kansalaisoikeuksien kielloista.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #50

Helena ei nyt jouda vastaamaan, mutta olisiko jollain muulla esimerkkejä tai linkkejä, kun oikeasti kiinnostaisi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

En nyt jaksa linkkejä kaivelle, mutta mieleen tulee ainakin että joku perussuomalainen on ehdottanut kansalaisuuden kumoamista tietyin edellytyksin. En osaa sanoa oliko puolueen linjan ilmaus, vai yksityinen irtiotto. Mielikuvatasolla nämä jäävät kuitenkin elämään...

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #55

Olen aina odottanut sinulta huomattavan analyyttistä kommenttia.Tämä kommentti lienee kuuman ilman syytä. Heitän kuitenkin vastaan. "Joku anarkisti on mielikuvissani edustanut vihervasemmistoa, joten vastustan näitä puolueita, koska anarkistit yrittävät kaataa yhteiskuntajärjestyksen"

Väittäisin, että kansalaisuuden kumoamisella oli tarkoitettu terrorismiin syyllistyneiden Suomen kansalaisuuden saaneiden henkilöiden kansalaisuuden perumista. Tämä toimi olisi kova, mutta hyödyttäisi sekä kantasuomalaisten, että turvaa hakevien maahanmuuttajien elämää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Kansalaisuus on yksi YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen oikeuksista. Suomen perustuslaki ei myöskään mahdollista kansalaisuudesta vapauttamista, ellei henkilöllä ole tai hän saa toisen valtion kansalaisuuden.

Mitä mielikuviin tulee, niin asiahan on juuri niin kuin kuvaat. Havainnoista syntyy mielikuva, joka on huomattavasti vahvempi motivaattori kuin faktat (joita ei tunne). En ottanut kantaa siihen onko jokin asia hyvä vai huono. Annoin pyytämäsi esimerkin, kun sitä tiedustelit. Eikö tuo sinusta ole sellainen?

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #61

No nyt tuli selkeä kommentti. Kansalaisuutta ei tietenkään voi perua täällä syntyneeltä, mutta tänne muuttaneelle voisi minusta antaa ehdollisen kansalaisuuden, joka voitaisiin perua esimerkiksi terrorismista.

Ymmärrän toki, ettei näin tulla toimimaan, mutta kaava on minusta sama, kuin moninkertaisen väkivaltarikollisen kanssa. Yhteiskunta asettaa yksilön oikeudet enemmistön suojelun edelle.

YK:sta en sinänsä piittaa hevon humppaa, koska siellä nyt julistetaan kaikenlaista ja tuomitaankin välillä, mutta puheisiin jää, jos "isot pojat" niin haluavat

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Populistipuolueiden kehitystä tässä suhteessa on sekä kiinnostavaa että kauhistuttavaa seurata.
Trump- ilmiötäkin voi pitää omana populistifraktionaan , koko oma puoluehan ei häntä tue.

Juuri hän on kuitenkin kuumemittari siinä, kuinka pitkälle epäjohdonmukaisessa, häikäilemättömässä ronskissa valehtelussa ja törkeässä käytöksessä , tämän kieltämisessä ja myöntämisessä yhtä aikaa voi mennä.
Vaikka kannattajiakin jo hirvittää, perääntyä ei voi, koska itselle on uskoteltu, että tämä on nyt pelin henki ja moraalista viis.
Ei ole ryhmää , mihin pakenisi ja omat kädet ovat jo likaantuneet.

Taas tullaan siihen mekanismiin, millä natsit pääsivät kaappaamaan vallan itselleen. Ikävä kyllä.

Laura on ulkonaisesti Trumpin vastakohta, mutta idea on sama.
Populistinen , epälooginen viesti , falskin makea julkikuva ja arvopohjan pettäminen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minulle Huhtasaaren opiskeluaikainen huijaus on täysin yhdentekevä. Ongelma on Lauran poliittisessa agendassa. Kun Unkarin yhteiskuntamalli, Putin ja Trump aiheuttavat Laurassa kritiikitöntä ihastusta, niin arvostelukyvyssä on nykyisin paljon suurempia ongelmia kuin gradunsa tekemisen aikana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juurikin niin. Kuinkahan moni näistä tunkion kaivajista oikeastaan itse ovat edes perehtyneet kyseisen opinnäytetyön sisältöön, sen sisältämään plagiointimäärään, lähdeviitteisin y.m?

Ja kuinka moni heistä ymmärtää opinnäytetyön tarkoituksen ylipäätään?

Harvoilla graduilla maailmaa mullistetaan. Kyseessä on tietynlainen kypsyysnäyte ennen kaikkea siitä, että pystyy kokoamaan tietoja ja jäsentämään ne yhteen oman sanomansa esille tuomiseksi sekä laatimaan sitten asianmukaisen lähdeluettelon suorista viitteistä. Tämän opuksen tuottaminen fyysiseen muotoon, jossa se asianmukaisine kansilehtineen ja laajuuksineen esitetään tarkastettavaksi on "das Ding an sich".

Gradu on aikoinaan hyväksytty, samoin kuin tuhannet muut vastaavat "opiskelijatekeleet". Sen kaivelemisella ei ole mitään merkitystä nykypäivänä sille, mitä Laurasta poliitikkona on syytä ajatella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Paitsi että jatkoi samalla menetelmällä kirjoittelua poliitikkona.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Se onkin sitten eri juttu se.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tästä täälläkin oli jo puhetta mutta ongelmana ei pitkään aikaan ole ollut gradu vaan Huhtasaaren asenne siihen, mitään ei myönnetä. Onnettomasta julkisuudenhallinnasta on esimerkkinä se, että viimeksi tänään itse aloitti taas uuden blogin asiasta ja ylläpitää täten omalta osaltaan kohua entisestään.

Se on juuri kuten Juha sanoo "tuhansista opiskelujatekeleistä". Pääsevät läpi jotta yliopistolla olisi valmistuneita. Aika helvetin huono gradu saa olla ettei se menisi lainkaan läpi jos on viitsinyt 100 sivua askarrella paskarrella.

Oman graduni kirjoittamiseen meni linnunpönttö-Macilla pätkissä noin kaksi viikkoa sitten kun haastattelut oli kasassa, sain siitä "Non sine laude abbroaturin". Jos olisin sellaisessa asemassa että jotakuta oikeasti kiinnostaisi tonkia, olisin ensimmäinen myöntämään että se on tehty täysin juosten kusten. Useimpia opiskelijoita ei siinä vaiheessa kiinnosta muu kuin että saa merkinnän "isosta G:stä", jonka työmäärää on liioiteltu ensimmäisistä perusopinnoista siihen määrään että kynnys edes aloittaa on iso.

Sitä en tiedä olisiko gradussani plagiointia, aivan varmasti siinä on ylipitkiä lainauksia jotta saa sivuntäytettä. Yritin pitää huolta lähdemerkinnöistä mutta vilpittömästi en tiedä enkä olisi hämmästynyt jos se jäisi sinäkin suhteessa haaviin. Toteaisin että niin vissiin sitten on.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #28

Joissain aineissa tosiaan voi tehdä hyvin nopeasti jonkinlaisen suppean koonti - gradun, mikä minusta ihan ok.
Jos myöhempää hyötyä ajattelee, kriittinen perehtyminen toisen tutkimukseen on kaikkein hyödyllisintä, ellei aio tutkijanuralle.
Ja vaikka aikoisikin.

Huolimattomuus lähdeviitteissäkin on varmaan enemmän sääntö kuin poikkeus.
Erityisesti, jos lainaukset ovat ns perusteoksista, jotka kyllä mainitaan lähteinä, muttei joka kohdassa kirjoiteta viitteitä.

Tässä on kuitenkin kyse tietoisesta toisen tutkimuksen omimisesta o m a k s i tutkimukseksi.
Systemaattinen petos näkyy julkistetuissa teksteissä.
Se ei ole huolimattomuutta eikä tekstin lisäilyä sivuntäytteeksi vaan harkittua huijaamista.

En tiedä, kumpi on rehellisyyden mittarilla pahempi ; se, että joku muu kirjoittaa gradusi vai tämä.
Tässä " minä"- muodon systemaattisessa lisäämisessä toisen tutkimukseen on jotain todella ......
En halua sanoa. Valitan.

Kyllä ihmisen on melkoinen kriisi läpi käytävä tällaisen edes itsensä kanssa selvittääkseen.
Mitään pahempaa eivät kannattajat nyt voi Lauralle tehdä kuin asian vähättely ja yllyttäminen jonkinlaiseen " vastaiskuun" politiikassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olen täysin eri mieltä.

Jos tutustut siihen, mitä Laura o i k e a s t i on gradussaan tehnyt, kyllä sinäkin haukot henkeäsi.
Akateemisessa maailmassa esiintyy epäreiluutta ja epärehellisyyttä siinä kuin muuallakin.
Eikä gradu ole mikään elämäntyö, jossa veri punnitaan.

Mutta tässä on kyse i h a n eri tason toiminnasta.
Systemaattisesta, tietoisesta huijauksesta.
Ja sitten sen tyrmistyttävästä kieltämisestä luottaen juuri tuohon, että ihmiset eivät ymmärrä eivätkä viitsi ottaa selvää.
Koska he poliittisen kantansa mukaan jakaantuvat Laura- puolueeseen ja Anti- Laurapuolueeseen.

Ja koska moni tuntee itse tehneensä niin huonon gradun, että on viisainta olla hiljaa.

Tässä ei kuitenkaan ole kyse huonosta gradusta.
Tämä ei ole gradu ollenkaan. Ei edes kriittinen essee jonkun toisen gradusta - mikä voisikin graduna toimia.
Tämä on huijaus .

Huijauksen luonne ( esim kopioidaan huolellisesti sanasta sanaan toisen teksti, mutta muutetaan " pyrittiin" muotoon" pyrin")
on e r i t t ä i n merkityksellinen piirre erityisesti populistipoliitikon ansiolistalla.

Lauralla on tässä ns tuhannen taalan paikka kurssin muuttamiseen sekä politiikassa että asenteessaan yleensä.
Tämä on saattanut olla juuri se kohta, joka on luonut pohjan myöhemmälle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minä ajattelen niin, että opiskeluaikainen copypaste huijaus pakkopullan helpottamiseksi ei kiinnostaisi ketään eikä sitä olisi kukaan jaksanut tonkia eikä sillä edes olisi väliä, ellei Huhtasaaren omat avautumiset olisi antaneet ymmärtää, että jossain on jotain vialla.

Se mitä sanot arvostelukyvyksi rinnastuu enemmän tai vähemmän tieteellisen ajattelutapaan. Se ei periaatteessa eroa arkisesta järjenkäytöstä mutta kun sitten Huhtasaari avautuu ja tuo omaa käsitystään julki, se kuullostaa muista ihmisistä helposti lapselliselta, aiheuttaa myötähäpeää tai joissakin ihmisissä myös suuttumusta.

Siksi tässä nyt meillä on poikkeuksellisen erikoinen tilanne, että on presidentiksi pyrkinyt kansanedustaja jolla copypastella saatu tutkinto, toiminut opettajana ja jolta näyttäisi olevan ongelmia tuollaisen inhimillisen älyn ja kulttuurin edistysaskeleen kanssa kuin tieteellinen ajattelu, mikä löytyy suurimmalta osalta tutkinnosta riippumatta.

Tällaista ei pitäisi olla suomessa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Harvinaisen selkeästi päätelty.
Kyllä tällä selkeä merkitys ja yhteys on tuon poliittisen liikkeen ja tämän poliitikkotyypin esiinmarssin kanssa.
Falski, moralistinen, epäjohdonmukainen, vihaa ja ennakkoluuloja ruokkiva liike, jonka oma toiminta on sekavaa, järjetöntä ja moraalitonta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mutta ehkä gradu oli jo enne tulevasta. Mitä ilmeisimmin niin on.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Ikään kuin korppikotkat haaskalla on tämä keskustelu yhden gradun ympärillä. Se on ääretöntä kaksinaismoralismia, mikä on niin tyypillistä tälle pinnalliselle maailmalle, joka perustuu kilpailuun ja syrjäyttämiseen: maineeseen sekä vastaavasti häpeään.

Yhtä Idols-kilpailua on opiskelu ja työelämäkin. Jäävään itseni tästä keskustelun sisällöstä, koska minua kiinnostaa enemmän periaatteet ja ihmisten systeemiset käyttäytymismallit.

Mieleeni tulee italialainen Savonarola, joka kirjoineen poltettiin Firenzessä roviolla - samoin kuin pimeällä keskiajalla lukemattomat muut. Oliko syytä vai ei?

Jos lynkkausmentaliteetti nyt alkaa kasvaa eri suuntiin, se on vahingoksi jokaiselle kansalaiselle. Some ei pysty hallitsemaan itseään, se on nähty.

Armollisuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jäädytetään typerä keskustelu ja delegoidaan päätökset niille, joille vastuu kuuluu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ihmisten systeeminen käyttäytymismalli:

Kun vajaa 17v sitten WTC tornit romahti, tiedettiin heti jotain. Maailman supervalta joka käyttää hillittömiä varoja aseteollisuuteen, on pakko reagoida asiaan jotenkin. Se ei siis ollut mikään yllätys, että kohta pommit putoili Afganistanissa.

Suomalainen opintojärjestelmä on suomalaisten ylpeyden aihe millä me paukuttelemme henkseleitä muulle maailmalle. En toivo enkä usko, että juridisesti mikä tahansa on mahdollista gradun tekijälle mutta näkisin niin, että jonkinlainen jälkipyykki tälle tulee mutta mihin ja miten niin sitä en osaa sanoa.

Pidän suurimpana häviänä tässä suomalaista opintojärjestelmää, sillä tutkinnon arvo on aika kovassa laskussa. Se ei johdu pelkästä Huhtasaaresta vaan vaikuttaahan siihen työvoimapolitiikka ja ammattisuojan heikennykset.

Johan se tohtorin tutkinnon arvo suomessa mennyt siihen, että täytyy todellakin rakastaa sitä mitä tekee. Ei se automaattisesti tuo leivän päälle jotain.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Minua ei erityisesti huolestuta tutkintojen arvo sinänsä.
Tutkimusetiikka ja politiikan eettisyys sitäkin enemmän.

Jos Laura olisi saanut tutkinnon lunttaamalla yhdessä tentissä, minua huolestuttaisi huomattavasti vähemmän.
Tässä on kyse systemaattisesta petoksesta , joka vielä yritettiin viime hetkeen asti kiistää.
Siis jonkinlaisesta ohjelmallisuudesta , vieläpä suhteessa poliitikon rooliin.
Se kuvottaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

1. Tässähän keskustellaan j u u r i kaksinaismoralismin tuomittavuudesta ja tuhoavuudesta.
2. Mitään lynkkausmentaliteettia en ole havainnut , ivallisuutta ehkä.
3. Ongelma on pikemminkin siinä, että suomalaiseen tapaan halutaan ajatella, että tämä on vain jotain, jota nyt sattuu, kun ihmiset ja varsinkin poliitikot ovat nyt mitä ovat . Paskamaisia huijareita . Paras siis pysyä erossa asiasta.
4. Tämä kuuluu mitä suurimmassa määrin juuri m e i l l e , ei yliopistolle , joka tosin on tässä myös ollut huijauksen kohde.
Kun on kyse johtavasta poliitikosta, erityisesti tämän toiminta jutun ilmitulon yhteydessä on e r i t t ä i n merkittävä asia.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ylen artikkeliin ja Twitter-tietoihin viitaten on valitettavasti todettava, että tässä plagiointiasiassa näyttäisi toimitun erityistä suunnitelmallisuutta osoittaen. Huhtasaari voi mennä peilin eteen. Tämä kaikkihan sai alkunsa siitä, kun hän käytti toisen ihmisen tekstiä omassa blogissaan ja se herätti mielenkiintoa myös Huhtasaaren muihin teksteihin. Plagiointi näyttää olevaan häneen iskostunut toimintatapa, jolla hän pönkittää omaa ”erinomaisuuttaan.”

Edesmenneellä isälläni oli sanonta ”ennemmin tai myöhemmin.” Tällä hän tarkoitti sitä, että väärinkäytökset paljastuvat yleensä ajan myötä. Näin kävi myös Huhtasaarelle.

Roomalainen valtiomies ja filosofi Seneca on todennut: ”Aika paljastaa totuuden.”
Hän on myös sanonnut ”Kuta enemmän on valtaa, sitä vähemmän sitä saa käyttää väärin.”

Laura Huhtasaaren liittyen on todettava: Mitä vähemmän hänellä tulee olemaan poliittista valtaa tulevaisuudessa, sen parempi. Miettikääpä sitä, jos hänestä olisi tullut ministeri Perussuomalaisten viime kesän puoluekokouksen jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Miettikääpä sitä, jos hänestä olisi tullut ministeri Perussuomalaisten viime kesän puoluekokouksen jälkeen."

Hänelle pitäisi vain siinä tapauksessa järjestää mahdollisimman pätevä haamukirjoittaja, jolta voisi sitten copypeistata kaiken sekä kirjallisen että suullisen esityksen. ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei ministerin avustajaltaan tarvitse kopioida mitään.
avustaja on sitä varten, että kirjoittaa esimerkiksi ministerin puheita

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Näyttää nyt viime aikojen tekstianalyysin perusteella siltä, että puolueen piirissä tämä on otettu Lauran kohdalla käyttöön jo ajat sitten.
Kun Laura joutuu itse tuottamaan tekstiä, hämmästyttävän ohutta, kaavamaista ja suppeaa on sisältö - tai sitten löytyy hämmästyttävän identtinen teksti joltain toiselta.
Rationalisointi huipussaan, kuten uusliberalismia kannattavalle puolueelle sopiikin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Helenalla tosi hyvä ja rakentava kirjoitus! Politiikka on kovaa harkintaa vaativa paikka. Mikäli siihen tosissaan ryhtyy pitää tuntea omat rajansa ja heikkoutensa sillä täydellistä ja erehtymätöntä ihmistä ei ole olemassa.
Mitä korkeammalle poliittisessa hierarkiassa etenee niin erilaisia "vastuksia" niin omissa kuin vastustajienkin joukoissa löytyy.
Rehellisyys ja velvollisuudentunto sekä tietenkin työn kunnioittaminen on se mitä tahansa ovat ainoat opit, jotka kotikasvatuksessa sain. Niin kauan kun tietää toimineensa omantuntonsa mukaan ei muiden sanomisilla ja väitöksillä ole merkitystä. Totuus ei pala tulessakaan ja näin loppupeleissä aina tilanne lopulta on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huhtasaari ei sitten jaksa ottaa Helenan neuvoista vaarin. Taas uutta eipäsjuupassaapasheittelyä kehiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Itkettäisi ja todella harmittaisi, ellen olisi tuota jo melkein arvannut.
Tuskin hänelle muuten joukoissaan juurikaan edes annetaan tässä liikkumatilaa.
Täysillä vain kriitikoita ja kyselijöitä vastaan.

Voi surkeuksien surkeus. Hävityksen kauhistus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomessa on hankala saada lupaa mihinkään, mutta saa helposti anteeksi jos mokailee.

Somessa saa tehdä melkein mitä vaan, mutta anteeksi antaminen ei käy helposti.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Joten kannattaa tunnustaa tosiasiat. Se olisi hyvä alku.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Oikein hyvä kirjoitus. Tosin poliitikko kyllä haistaa kaikessa mahdollisuuden, myös ikävässä julkisuudessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikö Huhtasaari ole luterilainen, minun käsittääkseni on. Juuri luterilaisen pitäisi kunnioittaa kansansivistystä ja ylipäätään kieltä, kognitiota ja ymmärrystä.
Laura heittelee sanoja ihan piittaamatta edes lauseyhteyksien järjellisyydestä. Alistaa logoksen valheelle. Hän päästää suustaan jotain hämärtävää peilaamisesta. Tai että on muotoillut havaintoja Simpasen mukaan. Saadakseen hätävalheita hän raukka pahoinpitelee omaa kieltään.
Vaikka Halla-aho on varsinainen hampaidenvälistä myrkynpäästelijä hän tuntuu arvostavan luterilaista logosta toisin kuin Huhtasaari. Halla-aho on siis jossain mielessä demokraattisempi sielu kuin Huhtasaari jolle tuntuu jellaavan että jos olet valta-asemassa saat puhua mitä vaan. Vain valta on auktoriteetti. Laki ja säännöt eivät ole vahvojen tiellä vaan vahva tehköön mitä huvittaa ja teflonhymy päälle.
Kumpikaan eivät häpeile lyöttäytyä yhteen ja ottaa vastaan tukea kaameilta rakkikoirilta jotka vaan odottavat että pääsevät potkimaan esim Jari Tervoa jonka munille potkimista Huhtasaari antaa lietsoa ketjussaan impotenssipanettelujen kera.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ihanko totta ?
Ei tuo nyt taas oikein sovi imagoon ollenkaan.

En ole nyt lukenut enää Lauran viimeisiä, yritän ottaa hetkeksi etäisyyttä ja katsoa huomenna.

Se, mitä sanoit perussuomalaisten roolituksesta , on tietysti ilmeistä.
Eri tyypeillä katetaan eri kannattajasektorien tarpeita.
Ja suojaudutaan arvostelulta : jos joku kauhistuu Kiemunkia tai Hakkaraista, meillä on aina Sulo Laura.
Jos joku kauhistuu Lauran puheita, meillä on aina Jussi, joka selittää kaiken niin monen kiemuran kautta lopulta loogiseksi, että arvostelijatkin lumoutuvat.
On tarjontaa sekä sievistelijöille että brutalisteille, uskonnon vihaajille että fundamentalisteille, örmyille että herkistelijöille.

Mutta Lauran tapaiselle tuo on ansa.
Ja ansa kyllä laukesi nyt ; ihan riippumatta siitä, kuinka puolue tätäkin pyrkii hyödyntämään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kappas, Huhtasaaren viimeisin bloggaus onkin nyt deletoitu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Fiksu valinta Lauralta, mutta harmittaa tietysti kun omat oivaltavat ja nokkelat kommentit menivät samalla bittiavaruuteen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #56

Jos ne onkin nyt peilattavana?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Siellä oli paljon hyvinmuotoiltuja kommentteja. Nolo temppu Huhtasaarelta. Ihmiset vaivautuvat opastamaan häntä ja meitä lukijoita ajattelun
Marco Grönkvistillä oli hyviä kommentteja.
Kysymys havaintojen muotoilemisesta toisen havaintojen mukaisiksi oli jopa filosofinen. Tottakai havaintoihin vaikuttaa kielen jo omaksutut merkit havaintojen kuvaamiseksi. Mutta havainto on kuitenkin yksilön oma. Omaa havaintoa voi yrittää kuvata merkkijärjestelmällä jonka toinen on luonut. Mutta pitää kuitenkin saada se oma havainto kuvattua.
Grönkvist kysyikin kumman havainnoista oli kyse Simpasen tai Huhtasaaren.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Oikeassa olet. Omalta kohdaltani toki itseironiaksi tarkoitettu kommentti, mutta esimerkiksi Grönkvistillä oli hyvää pohdintaa. Huhtasaaren omat kommentit olivat kuitenkin siinä määrin noloja, että ymmärrän poistamisen syyn, vaikka en sitä arvostakaan. Kuten aiemmin sanoin, vain mieleltään suuret pystyvät myöntämään virheensä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #60

Oireellinen temppu.
Valitettavan tökerö virhe.
Suorastaan harvinaisen tökerö.
Voi voi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #56

Historioitsijat tuomitsee ja kiroaa tämän vääryyden:P

Toimituksen poiminnat